
دکتر ابوالفضل سپهداری
پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماری های آبزیان
دانشیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی تهران
تلفن محل کار: 02188381068
پست الکترونیک: asepahdari@areeo.ac.ir asepahdari@yahoo.com
شرح مختصر تخصص
آقای دکتر ابوالفضل سپهداری پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماری های آبزیان کشور صاحبنظر در زمینه تخصصی بیماری های ماهیان آب شیرین و آزادماهیان ، ارزیابی عوامل خطر و استقرار امنیت زیستی در مراکز تکثیر و پرورش آبزیان ، بیماری های متابولیک و تغذیه ای در آبزیان ، تولید قزل آلای عاری از عوامل بیماری زای خاص (SPF) ،مطالعات اپیدمیولوژی بروز و شیوع بیماری های آبزیان ،مشارکت در مطالعات تولید واکسن و کیت های تشخیص سریع بیماری های ی؛ دکترای دامپزشکی خود را در سال 1366 از دانشگاه شیراز اخذ و در سال 1388 موفق به اخد دکترای تخصصی در رشته بیماری های آبزیان از دانشگاه تهران گردید . گذراندن دوره های آموزشی در موضوع تغذیه آبزیان در کشور فیلیپین و دوره پرورش غذای زنده با تاکید بر آرتمیا در کشور کانادا ازدیگر فعالیت های ایشان می باشد . اجرای پروژههای تحقیقاتی در حوزه های بهداشت و بیماری ها و تغذیه آبزیان را به عهده داشته با فعالیت به عنوان مجري مسئول دو عنوان طرح کلان ملی فناوری در زمینه تولید قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری زای خاص (SPF)، اجرا و همکار اصلی بیش از 165 پروژه تحقیقاتی، چاپ169 مقاله علمی در مجلات مختلف داخلی و بینالمللی، چاپ 32 مقاله علمی در كنفرانسها و همايشهاي ملي و بينالمللي و تالیف، ترجمه و ویراستاری علمی 10 عنوان کتاب تخصصی ، سردبیری و عضویت هیات تحریریه بیش از 5 عنوان نشریات علمی معتبر به زبان های فارسی و انگلیسی ، تدوین دو برنامه راهبردی ملی، تاسیس و عضویت در هیات مدیره انجمن علمی ماهیان زینتی کشور، از جمله فعالیتهای علمی تخصصی ارزشمند ایشان است.
مهمترین دستاوردها و تجارب
بررسی اپیدمیولوژی شیوع بیماری استرپتوکوکوز در مزارع ماهیان سردابی در کشور تعیین عوامل خطر موثر دربروز بیماری
ا بررسی اثرات اقتصادی و بهداشتی آفلاتوکسین B1 درفیل ماهی پرورشی
تدوین استاندارد ملی شماره 5661 خوراک آبزیان
مقایسه تاثیر محلول هواسان تی 50 و پرفیش با مالاشيت سبز و فرمالين در کنترل آلودگي قارچي تخم ماهي قزل آلاي رنگين کمان در مرحله انكوباسيون، ارزيابي اثرات اقتصادي و استخراج دستورالعمل مصرف آن در شرايط ايران .
ایجاد اولین پایلوت نیمه صنعتی الگویی تکثیر و پرورش قزلآلای رنگین کمان با رعایت کامل اصول ایمنی زیستی در کشور
تولید گله ماهیان مولدین پایه شناسنامه دار قزل آلای رنگین کمان با سلامت بالا از ذخایر ژنی سالم موجود در کشور
تولید "تخم چشمزده" و "بچه ماهی" قزل آلای رنگین کمان بارور، با سلامت بالا و دارای شناسنامه ژنتیکی برای اولین بار در کشور
برگزاری کارگاههای آموزشی ـ ترویجی متعدد برای کارشناسان و آبزی پروران
تدوین نشریات، دستورالعملهای علمی ـ فنی/ ترویجی، استانداردهای ملی و گزارشهای علمی فنی / تحلیلی در مورد استقرار امنیت زیستی
پژوهشگر برتر موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و وزارت جهاد کشاورزی در سالهای 1397 ، 1398 ، 1399
فناور برتر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم در سال 1401