
دکتر ولی فیضی اصل
پژوهشگر مروج ارشد متخصص تغذیه غلات دیم
محقق موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
تلفن همراه: 09141784259
تلفن محل کار: 04137228078
پست الکترونیک: vfeiziasl@yahoo.com
شرح مختصر تخصص
آقای دکتر ولی فیضی اصل زاده جلفار به سال 1345، پژوهشگر مروج ارشد متخصص تغذیه غلات دیم، دکترای تخصصی حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه با مرتبه دانشیاری از دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1393، در زمینه آزمون خاک و روشهای تفسیر آن، آزمون گیاه و روشهای تفسیر نتایج آن، روشهای علمی و کاربردی نمونه برداری خاک و همچنین تعیین نیاز کودی گیاهان دیم از جمله گندم و جو دیم، تعیین حد بحرانی عناصر غذایی برای گندم دیم و مدیریت بهینه کود برای گندم و جو دیم به ویژه روش، میزان و زمان مصرف کود نیتروژنی برای گندم و جو دیم در ایران به منظور دستیابی به عملکردهای بالا و پایدار در شرایط اقلیمی مختلف دارای تخصص علمی است. به طوری که برای اولین بار با ارائه ایده مصرف 80 درصد نیاز نیتروژنی گندم دیم در زمان کاشت به صورت جایگذاری در زیر بستر بذر در ارقام مختلف باعث افزایش حداقل 30 درصدی عملکرد گندم دیم شد. اجرای بیش از 60 طرح و پروژه تحقیقاتی، انتشار بیش از 80 مقاله علمی (علمی پژوهشی و ISI) در زمینه حاصلخیزی دیمزارها و تغذیه محصولات دیم و همکاری در معرفی بیش از 7 رقم گندم و جو با بخش غلات موسسه دیم از جمله خدمات علمی ارزشمند وی است. همچنین 6 جلد کتاب در زمینههای تخصصی و تعیین نیاز غذایی غلات دیم و تدوین همه ساله دستورالعملهای تغذیه غلات دیم (گندم و جو) در ایران از جمله تالیفات علمی ایشان است.
شرح مختصر تجارب
برگزاری کارگاههای آموزشی، روزهای مزرعه و دورههای آموزشی متعدد برای مدیران ترویج استانها، کارشناسان و کشاورزان پیشرو
ترویج مصرف پائیزی نیتروژن به عنوان مهمترین دستاورد به زراعی موسسه دیم در افزایش و پایداری عملکرد گندم دیم در ایران
تدوین دستورالعملهای تغذیه غلات دیم (گندم و جو) برای مناطق مختلف در ایران
ترویج استفاده از اصول آزمون خاک در محاسبه و تامین نیاز غذایی غلات دیم
ترویج استفاده از حد بحرانی عناصر کم تحرک (فسفر، آهن، منگنز، روی و مس) در توصیه های کودی برای غلات دیم جهت افزایش کمی و کیفی محصول
انتشار بیش از 10 فقره دستورالعمل ترویجی در خصوص تغذیه غلات دیم
برجستگی
انتخاب به عنوان محقق برتر وزارت جهاد کشاورزی (بیش از 10 مورد)
عضویت و شرکت فعال در کمیتههای علمی، شورای انتشارات و تغذیه گیاه و تعیین نیاز کودی موسسه دیم و معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی